Wereldwijd gemak

Met uw Prepaid Mastercard betaalt u snel, gemakkelijk en veilig. U kunt wereldwijd betalen, geld opnemen en eenvoudig op internet betalen. Ook kunt u met de Prepaid Mastercard kleine bedragen betalen voor bijvoorbeeld het downloaden van games of muziek in iTunes.

NB: Bij betaling in een vliegtuig, bij tolwegen of bij autoverhuurbedrijven kan het zijn dat zij prepaid niet accepteren. Check dit altijd eerst.

De voordelen van een Prepaid Mastercard

Hotel boeken of betalen

Voor het boeken of reserveren van een hotel is uw creditcard ideaal. En neemt uw hotel deel aan de Hotelservice van Mastercard, dan bent u bij een telefonische reservering niet gebonden aan de vaste inchecktijden.

Tankstations of parkeergarages

U kunt uw Card ook gebruiken voor betaling bij tankstations en parkeergarages waar u het Mastercard logo ziet staan, wel zo makkelijk. In sommige gevallen wordt er bij onbemande tankstations en parkeergarages een hoger bedrag op uw Card gereserveerd dan dat u daadwerkelijk uitgegeven heeft. De verrekening hiervan vindt soms pas een paar dagen later plaats. Hierdoor kan het voorkomen dat u tijdelijk een lager tegoed op uw Card heeft dan de daadwerkelijke kosten die u gemaakt heeft voor tanken of parkeren.

Prepaid Card als borg en autohuur

Bij het huren van een auto of boot is een creditcard veelal noodzakelijk als borgmiddel. Ook bij de reservering van een hotel gebruikt u uw Card als borg. In plaats van contant geld achter te laten, wordt er een reservering gemaakt op de Card. Is het na de verhuurperiode of het verblijf niet nodig om aanspraak te maken op de borg, dan vervalt het gereserveerde bedrag op uw Card. Let op: de reservering van de borg wordt meteen in mindering gebracht op het tegoed van uw Card. Zorg er dus voor dat u voldoende tegoed op uw Card heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

NB Het kan voorkomen dat autoverhuurbedrijven geen prepaid Cards accepteren. Check dit altijd eerst.