Veelgestelde vragen over de Mastercard

Wat kost een prepaid Card?

Voor de Prepaid Mastercard betaalt u een jaarlijkse Card-bijdrage van € 17,50

Wat zijn de kosten per storting of overboeking

U betaalt voor iedere storting op de Card standaard € 0,95. Voor iedere keer dat u een overboeking uitvoert van uw Card naar de bank betaalt u standaard € 0,95.

Wat zijn de kosten bij kasopname?

Zodra u met uw Card geld opneemt bij een geldautomaat betaalt u standaard 2% over het opgenomen bedrag

Wat gebeurt er bij een negatief saldo?

Het kan voorkomen dat u een negatief saldo op uw prepaid Card heeft. Bijvoorbeeld wanneer er kosten voor de jaarlijkse bijdrage worden ingehouden en u niet genoeg saldo op uw prepaid Card heeft staan. Check daarom altijd regelmatig uw saldo in Mijn ICS of in de ICS App.

Heeft u een negatief saldo op uw prepaid Card? Dan incasseren wij het verschuldigde bedrag na het verschijnen van het eerstvolgende rekeningoverzicht. Als wij het bedrag niet kunnen incasseren en u betaalt dit bedrag niet zelf binnen 21 dagen na de datum bovenaan uw rekeningoverzicht terug, dan brengen wij een boete van 2% in rekening over het verschuldigde bedrag.

Welke koers wordt er gehanteerd voor een Card-aankoop in het buitenland?

Betalingen en geldopnames die u in niet-Eurolanden doet met uw Card, worden omgerekend naar Euro's. De wisselkoers wordt door Mastercard vastgesteld. De wisselkoers wordt verhoogd met een opslag. Deze opslag is 2%.