Veelgestelde vragen over de Mastercard

Is online betalen met mijn prepaid Card veilig?

Naast de extra beveiliging door Mastercard ID Check, heeft u als Mastercard-houder standaard Aflevergarantie. Als een artikel dat u via internet heeft gekocht niet wordt afgeleverd, draaien wij de betaling terug en hoeft u niets te betalen.

* Bekijk de Algemene Voorwaarden

Wat is Mastercard ID Check?

Online betalen is veiliger met Mastercard ID Check. Met uw Mastercard ID Check doet u aankopen met een extra wachtwoord. Niemand kan op deze manier online betalen met uw creditcard zonder uw toestemming.

Hoe kan ik het saldo op mijn prepaid Card-rekening bekijken?

Mijn ICS is uw persoonlijke en beveiligde pagina op www.icscards.nl. Hier heeft u een compleet overzicht van al uw rekeningoverzichten en betalingen. Met Mijn ICS regelt u online eenvoudig, veilig en snel uw Card-zaken. Thuis én op vakantie. Ook via de ICS App heeft u altijd en overal inzicht in uw transacties.

Hotel boeken of auto huren met uw prepaid Card?

Als u een hotel boekt of een auto huurt met uw prepaid Card dient er voldoende geld op uw prepaid Card te staan. Het kan zijn dat u een periode niet over uw totale tegoed op uw Card kunt beschikken. Vaak vragen autoverhuurbedrijven een hoger bedrag aan bij de autorisatie van uw Card als een soort verzekering (borgstelling). Nadat u de auto heeft teruggebracht, wordt de reservering vrijgegeven en een transactie voor het juiste bedrag ten laste van uw prepaid Card in rekening gebracht. Hetzelfde kan gebeuren bij het reserveren van een hotel. Als het betreffende hotel de transactie voor het gereserveerde bedrag niet binnen 30 dagen compleet maakt, wordt het bedrag automatisch vrijgegeven en heeft u weer beschikking over het betreffende bedrag.
NB: Het kan voorkomen dat autoverhuurbedrijven geen prepaid Cards accepteren. Check dit altijd eerst.